Find svarene på de mest almindelige spørgsmål

Som kvalitetsbevidst kunde anbefaler vi, at man som kunde er naturlig skeptisk, når man vælger mellem de mange  forskellige cashmere produkter på markedet. 
 
Cashmere, også kaldet “det bløde guld” er en af naturens mest efterspurgte og værdifulde råmaterialer. Der er kun et begrænset udbud af den fine rene cashmere kvalitet. Efterspørgslen på cashmere er eksploderet, og mange leverandører vælger billige cashmere kvaliteter og blandinger for at kunne holde priserne nede. 
 
Hos Hobnob Copenhagen går vi ind for bæredygtighed og slow fashion -  god kvalitet holder længere og skåner miljøet. 
Vi er meget passionerede og vi har valgt  100% Superior cashmere, den fineste cashmere kvalitet, til vores kollektion.
Vores garnproducent er en af verdens førende og garnet er Oeko-Tex certificeret. 
 
Vi går ikke på kompromis. Vi garanterer, at du vil værdsætte og nyde cashmere uldens unikke egenskaber og den eksklusive følelse af selvforkælelse og luxus, når du mærker den skønne ultra bløde uld mod huden,  - en følelse, der skaber en naturlig afhængighed.  
Hobnob Copenhagen henvender sig til miljø- og kvalitetsbevidste kvinder i alle aldre, der nyder at føle sig godt tilpas og velklædt.
Vi arbejder udelukkende med 100% Superior cashmere, vores tidløse design er inspireret af årstidens fashion trends. Detaljerne er enkle og genkendelige. Farverne klassiske, douce melerede, fremhæver den eksklusive uld og genspejler modens tendenser.
 
Vores kunder er bekendt med cashmere uldens skønne egenskaber og nyder afhængigheds følelsen. 
Som kunde  hos Hobnob Copenhagen investerer du i en bæredygtig og holdbar garderobe. 
Vi værdsætter cashmere uldens enestående egenskaber, og anvender derfor kun den rene og fineste kvalitet i vores kollektioner. 
Kvalitet og strikkefasthed har stor betydning for pasform og holdbarhed. Men også på vægt og dermed pris, idet cashmere prissættes efter garnets vægt.
 
Det er naturligvis en forudsætning at pleje- og vaskeanvisninger følges, hvis din cashmere strik skal holde sig pæn længe. 
Under hvert produkt har vi en beskrivelse af garntykkelsen og strikkefastheden, så vores kunder kan få en bedre fornemmelse af varen. Der vil også være et størrelseskema, så man kan sammenligne størrelserne direkte med eget strik hjemme i skabet. 
Vi arbejder med 100% superior cashmere i forskellige garntykkelser bl.a 2/S15, 2/S26 og 2/S48. 
 
Bemærk at Garntykkelsen bliver tyndere jo højere værdien er. 
Ex er vores 2/S48 en ultratynd og fin tråd. En virkelig eksklusiv kvalitet, der har en nærmest kølig effekt på huden og derfor er bedre kendt som “sommercashmere”. Hobnob Copenhagen har, som de eneste i Danmark, arbejdet med denne vidunderlige bløde, silke lignende kvalitet, igennem flere år. Derudover anvender vi de mere almindelige og tykkere garnkvaliteter som 2/15 og 2/S26. 
Gauge eller GG, er et udtryk for strikkefastheden. Herunder finder du en kort beskrivelse af dem vi benytter i vores kollektioner. Bemærk, at jo højere værdi - jo tættere strikkefasthed og tyndere kvalitet.
5-7 GG: Dette er en forholdvis løs maskefasthed, som vi foretrækker at benytte til vores tykke oversize sweaters og veste. Dette for at opnå et let chunky udtryk og det lækre vamsede sweaterudtryk. 
 
Den løse masketæthed, har desværre en tendens til at fnulre, fordi garnet har mere “bevægelse” og trådene lettere kan gribe fat i hinanden. Til disse kvaliteter kan man med fordel anvende en cashmere kam, som fjerner fnuller skånsomt.
11-12 GG: Vores mest anvendte strikkefasthed. Den tætte maskefasthed giver en tæt, smuk og jævn overflade. Og er den lækre, bløde velkendte kvalitet, man forbinder med cashmere. Den tætte maskefasthed sikre pasform og lang holdbarhed, derfor er 11/12 GG særdeles velegnet til huer, tørklæder, pullovers, cardigans, bukser og lign som bliver brugt ofte. Denne strikkefasthed fnulre kun ganske lidt specielt under armene, hvor “cashmere møder cashmere”.
 
16 GG: En ultra fin strikkefasthed, som kun benyttes i vores aller tyndeste garn kvaliteter, som ex vores “sommercashmere”. Den meget fine masketæthed giver overfladen et silkeagtigt blankt, smukt udtryk. Og understreger eksklusiviteten i garnet. 
Fnuller i denne strikkefasthed er meget begrænset, nærmest ikke eksisterede.
Vores størrelser er som udgangspunkt lidt store i størrelsen.
.Strikkefastheden sikre at faconen holder, såfremt vaskeanvisningen følges. 
Check evt størrelses skemaet, som du finder under hver enkelt model. Her kan du let sammenligne div mål med en lign model trøje/bluse, du har derhjemme. 
 
Vi har designet vores trøjer således, at man trygt kan vælge samme størrelse indenfor samme kategori
F.ex Så vil målene på en oversize sweater i str S, være de samme som i en oversize vest i str S.

Cashmereuld kommer fra cashmere geden (Capra Hircus) der lever i de Mongolske bjerge, hvor temperaturen svinger fra -50 grader om vinteren til +40 grader om sommeren.

 

Den Mongolske cashmere uld regnes for verdens bedste cashmere kvalitet, idet Capra Hircus oprindeligt udspringer herfra, og derfor er langt mere modstandsdygtige overfor klima- og miljø forandringer.

Vi arbejder på at finde nogle udsøgte forhandlere i hele landet, så du kan se/føle den skønne cashmerekvalitet og prøve de forskellige modeller på, før du handler. Men indtil videre kan du bestille via Facebook og her på hjemmesiden og direkte på mail til hello@hobnob.dk eller mobil +45 2014 2111.
Vi tilbyder fri fragt over 500 kr og fuld returret ( købsbetingelser)?

Fnuller opstår, oftest ved løs maskefasthed, når enderne på de tynde garnfibre gnider mod hinanden.

Hos Hobnob Copenhagen har vi valgt udelukkende at arbejde med den fineste cashmere kvalitet, som er de længste fibre, samt at strikke denne eksklusive garnkvalitet op i en tæt maskefasthed. Herved opnår vi det smukkeste og mest slidstærke resultat med den lækre bløde og glatte overflade, der er kendetegnende for high-end quality cashmere. Det hænder alligevel, at der opstår fnuller på særligt udsatte områder fx under ærmerne.

Som udgangspunkt, fraråder vi brugen af trimmere til vores cashmere strik, fordi det slider unødigt på de tynde fine fibre. Men opstår der et behov for at affnuldre et særligt udsat område på din strik, anbefaler vi vores cashmere kam, som skånsomt og effektivt fjerner fnuller.